Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Parkeerbonbezwaar

Gemeente Utrecht
Afdeling Gemeentebelastingen
Bezwaren parkeerbon
Postbus 5150
3502 JD Utrecht


Utrecht, 19-07-2014

Geachte mevrouw, heer,


Op 8 juli 2014 stond ik met mijn auto, waarvoor ik geen bewonersparkeervergunning heb, apparatuur te lossen bij mijn voordeur, waarbij ik mijn alarmlichten had aanstaan.

De reden daarvoor was dat ik mijn muziekapparatuur ter beschikking had gesteld aan de doorloop van de musical van groep 8 van de Koekoekschool en ik nu de spullen weer naar huis bracht. Het betrof onder andere twee redelijk zware luidsprekers.

Ik had niet veel tijd omdat we met het gezin diezelfde middag nog inentingen moesten halen voor onze vakantie. Nadat ik mijn auto had afgesloten, een goede gewoonte in Utrecht al moet ik zeggen dat er de laatste tijd weinig onheil te bespeuren valt in de wijk waar ik met mijn gezin woon, liep ik naar binnen om de kinderen te instrueren dat ze zich moesten klaarmaken voor de inentingen. Ook heb ik nog even de wc bezocht, wellicht een niet onbelangrijk detail voor het vervolg.

Toen ik buiten kwam stond er een team handhavers mijn auto te bekeuren. Volgens controleur 16375, zijn naam wilde hij mij niet geven, was ik te lang binnen geweest en was ik nu niet meer aan het lossen maar aan het parkeren. Ik wees hem erop dat ik mijn alarmlichten had aanstaan maar de ambitieuze handhaver was onverbiddelijk en stond niet open voor argumenten.

Ik ben van mening dat een waarlijke overtreding een aanmaning of boete verdient maar
er was voldoende parkeerplek, het verkeer werd niet gehinderd en ik was niet lang binnen, in elk geval niet langer dan noodzakelijk was. De parkeerbon lijkt mij dan ook onterecht en ik zou u willen verzoeken deze vergissing ongedaan te maken.

Overigens heb ik op 28 juni 2014 nog meegeholpen, zoals elk half jaar, met het onderhouden van het pleintje en het groen in de straat en ben ik die brave burger die in de winter niet alleen zijn éigen stoep sneeuwvrij maakt. Het is dan wel heel verdrietigmakend als een overijverige ambtenaar naar de letter van de wet handelt en niet naar de geest, al vraag ik mij wel af hoe die letter precies is geformuleerd.

Vertrouwende op uw wijsheid, met hartelijke groet,


Marcel Harmsen

Schrijver: Marcel Harmsen, 25 jul. 2014


Geplaatst in de categorie: welzijn

4,2 met 4 stemmen 175Er is 1 reactie op deze inzending:


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)