Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Piet (2)

Er is weer een nieuw Pietenhoofdstuk toegevoegd aan de soap die Sinterklaas heet. De politie gaat namelijk undercover Pieten inzetten tijdens de intocht in Gouda.

Undercover Pieten, echt waar.

De politie is bang dat er mensen zijn die het kinderfeest willen verstoren. Behalve de idiote gedachte dat er überhaupt mensen zijn die daar aan denken, wie gaat er nu een kinderfeest verstoren? Deze mensen zouden echt bestaan volgens de politie. Vandaar de undercover Pieten.

Ik bedenk wat er zou kunnen gebeuren. Een terroristische aanslag op Pakjesboot veertien? Of het paard van Sinterklaas kidnappen, of erger nog doden? Of waxinelichtjes gooien? Strooigoed vergiftigen?

Buiten deze idiotie wil ik hier graag een nieuwe discussie aanzwengelen. Want nu gaat de overheid zich ook bemoeien met ons Sinterklaasfeest. Eerst was dit een zaak van de maatschappij en niet van de politiek. Rutte heeft dit keer op keer herhaald. En nu hebben we de politie die meeloopt in de intocht. Ik wil nu wel dat de politie bekend maakt hoe de undercover Pieten geschminkt zullen zijn!

Want voor wie het nog niet wist, Zwarte Pieten bestaan eigenlijk niet.

Maar worden de undercover Pieten zwart geschminkt en draagt de overheid daardoor bij aan de 'discrimininatie'? Of zijn het Stroopwafel- of Kaaspieten? En verloochent ook de overheid het behoud van onze cultuur!

Ik heb recht om te weten hoe de overheid hierin staat als Sinterklaasvierend burger!

En is een undercover Piet niet het beste undercover wanneer hij Sinterklaas is? En hoe leg ik mijn kinderen in geval van nood uit, dat de Zwarte Piet die ook echt zwart is en dus niet kaas- of stroopwafelgeel, maar wel een geweer trekt geen echte Piet is? Ik wil hier graag een informatienummer voor kunnen bellen. De undercover-Piethulplijn.

Zucht.

Gisteren zag ik een programma over de muur die in Belfast staat en de manier waarop de mensen daar met elkaar leven. Ik las gisteren hoe Mexicaanse studenten die protesteerden door de politie zijn uitgeleverd aan een drugsbende en op de brandstapel zijn omgebracht.

Laten we ons alsjeblieft gelukkig prijzen dat wij komende zaterdag een kinderfeest hebben. Onschuldig, leuk, gezellig en vredig. Zonder al die idiotie en bemoeierij, ontstaan door een vrouw die voor de Unesco schreef dat Sinterklaas discriminerend is.

Laten we voor deze ene keer, omwille van onze kinderen, de minderheid ook gewoon eens de minderheid.

Fijne intocht.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 9 november 2014


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

3.0 met 5 stemmen 189Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 november 2014
Reuze fideel van je om dit traditionele kinderfeest te verdedigen tegen grimmige, knorrende, nukkige, muggenzifterige, betweterige, kindonvriendelijke, zeurderige, pretbedervende 'volwassenen'! De lieftallige Diewertje Blok komt speciaal voor honderd uitverkoren kinderen voorlezen in de openbare bibliotheek van Gouda. Ik denk dat ik door de ramen ga gluren. Verder kan je als Gouwenaar melden, dat de binnenstad van Gouda a.s. zaterdag een ommuurde vesting is, waar je enkel per benenwagen naar binnen mag en je mag maar op één plek staan en verder niet meebewegen. Alle enthousiasme is verboden. Ik denk erover om als een pijl naar voren te schieten en voordat die undercover-agenten het in de gaten hebben, de baard van Sinterklaas als een trofee te gappen. Krijg je daar gevangenisstraf voor? Dat lijkt me dan net zo overdreven, als die discussie over zwarte pieten. Komaan zeg, kijk naar carnaval, dan kan iedereen zich wel gediscrimineerd voelen!... Kom op, lekkere feestbeesten, feesten!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
"De undercover-Pieten worden waarschijnlijk zwart geschminkt zodat ze zo min mogelijk opvallen. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat alle aandacht komende zaterdag uitgaat naar de stroopwafel- en kaaspieten."

Bron:
nos.nl/artikel/719138-sint-bewaakt-door-undercoverpiet.html

"Hé pa, die zwarte piet heeft een kaaskop!"

Sinterklaas zal door al die discriminatie-onzin nooit meer hetzelfde zijn.

Zie ook 'Zwarte Sinterklazen', werd verwacht 27 oktober, nu verwacht november:
www.papierentijger.org/index.php?page_id=35&show=news&news_id=359&style_id=0

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)