Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nederland (2)

December is een maand van gezelligheid. We kruipen bij elkaar met de sinterklaasavond, de kerst en Oud en Nieuw. Vaak is het ook een maand om terug te kijken op het jaar. Vast te stellen waar we nu staan in het leven en om nieuwe plannen en ideeën te maken. Met dit in het achterhoofd, zal mijn zondagcolumn een kritische noot over ons land worden.

De ouderen die ons land weer hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog komen bedrogen uit. Eerst zijn ze gepakt door de crisis, die is ingezet door het falende beleid van de banken. De pensioenfondsen kelderde naar beneden in de eerste maanden van de crisis. Veel fondsen kwamen in de problemen. En zij die dachten dat een beleggingspensioen maar enig risico met zich meebracht, weten nu wel beter.

Beleggen is gokken in deze tijd.

Daarna ging ons kabinet deze doelgroep nog eens pakken. Ons zorgstelsel is al vele malen slechter geworden dan het oude ziekenfonds. Het basispakket is wel erg ‘basic’ en aanvullende verzekeringen vergoeden ook maar een gedeelte van de nodige zorg.

Begin 2015 houdt ook de thuiszorg op te bestaan. Vele enthousiaste en gemotiveerde mensen zitten thuis. En aan de andere kant zijn er minder valide ouderen die niet meer kunnen rekenen op die extra hand. De ‘babyboom’ gaat met pensioen en de zorg wordt teruggeschroefd naar een armzalig niveau.

Waar wij vroeger trots konden zijn op De Nederlandse Zorgstaat, mogen wij ons nu met het rood op de kaken gaan verantwoorden voor onze ouderen. Zorg kost geld, maar hebben we daarom niet altijd gerekend op de overheid?

Die tijd is nu dus voorbij. Alles wat de overheid geld kost, moet weg. Eerst het openbaar vervoer, de energie, de politie en nu dus de zorg.
In 2016 hebben we geen Minister-president meer, maar een Interim-manager als hoofd van ons land.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 14 december 2014


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.0 met 2 stemmen 1.281Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)