Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Overgewaaid

Vraag niet wat Nederland te betekenen heeft, vraag liever wat het ook te betekenen moge hebben, dus laat die goden er maar buiten. Enigszins als storend element vraag ik mij bij deze of die genen af... wie je eigenlijk wel denkt dat je bent, want het is niet te geloven zo dodelijk vermoeiend allemaal. Sla het nieuws er maar eens op na en geloof mij maar, in alle talen van de regenboog. Zijn we amper van God los, krijgen we dát gemekkah.

Nou ben ik bang dat hier toch echt sprake is van een grotesk misverstand...wij zijn geen bange kinderen die gerustgesteld dienen te worden voor de islam. Dan kunt U mij nog meer vertellen, want juist dat soort modieus gejank vloekt om het hardst met een samenleving waarin vrijheid voorop staat en eenieder die er maar niet in slaagt om daar mee om te gaan, is altijd zélf nog buitenlander gebleven.

Moskeeën bewaken? Werkelijk niets is te gek...U wilde toch zelf in een Nederigland wonen? Wel, dan is het veel geschreeuw en weinig te wollah met de gemeenschap binnen de gemeenschap, waarvan het merendeel toch niet zo bar veel om handen heeft, waar liever niemand te dicht bij in de buurt mag komen, laat staan wonen. Participeren en dát is nou iets waar iedereen aan moet geloven.

Nee, er zijn geen verloren zonen en dochters bij. Van gedachten veranderen is één, van gedachten wisselen is een tweede. Komt nog bij dat er behoorlijk veel daar net zo over denken, dus vergeef mij als ik nu hardop schrijf; we zijn de werkelijkheid uit het oog verloren...als we met open armen klaar staan om beroofd te worden, waarvan de opbrengst geen goed doel dient, maar om de IS op te hemelen.


Toelichting: Het is geen sneer, noch naar een andere schrijver, noch naar de gelovige mens. Gewoon van andere mening, fel gekant tegen extremisme, maar ook geprikkeld door uitspraken van een burgemeester, uit het nieuws vandaan.

Schrijver: Monique Methorst, 7 januari 2015


Geplaatst in de categorie: religie

3.4 met 8 stemmen 241Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
7 januari 2015
Ruim 60 jaar ontwikkelingshulp en meer dan 30 jaar wegkijken. Zo kweekt men respectlozen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
7 januari 2015
Monique je slaat de spijker wel zo op zijn hoofd, dat ik het helemaal met je eens ben! Niet alleen hebben de "hoge heren" hier besloten dat de grenzen open moesten, ook is ons kleine landje blijkbaar heel goed (te goed) in staat om de foute mensen binnen te laten! Als het dan gaat om integreren, dan wordt het ineens moeilijk om hier te aarden. En ja, we hebben (nou ja WIJ niet) ze binnen gelaten en NU moeten we tonen dat we in staat zijn om ze te laten aarden! Het klopt niet en maar weinig mensen durven te zeggen wat wij wel durven! Waarbij komt dat elke dag hier een vrouwtje verschijnt, stopt met de fiets, om haar sjaal (heet anders maar ik wil me er niet in verdiepen) om haar haren te doen, zodat ze MET sjaal weer thuiskomt! En wij maar binnenhalen! Om vervolgens de klos te zijn! Jawel moskeetje bewaken, tuurlijk ook dat moet, want iedere Inwoner van ons land heeft recht op veiligheid...snap je het nog? Ik allang niet meer...heel goeie column

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)