Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

DNA

Om één of andere reden kwam het DNA deze week een aantal keren in het nieuws. Ik wist niet waar de afkorting voor stond, maar het bleek van het Engelse Desoxyribo Nucleic Acid, in het Nederlands 'desoxyribo-nucleïne-zuur' te zijn. Een onuitspreekbare term. Niet meer dan logisch dat er voor een afkorting is gekozen.

In de Verenigde Staten wil men van één miljoen inwoners het DNA gaan verzamelen. Jong, oud, ziek, fit, klein, groot. Uit de database die wordt opgesteld, moet op te maken zijn, hoe we nog langer in leven kunnen blijven.

Gek genoeg schoot bij mij de gedachte door het hoofd dat de Amerikaanse inlichtingendienst hier achter zou kunnen zitten. Maar zo achterdochtig mocht ik van mezelf niet zijn, als er een onderzoek wordt gestart om bepaalde ziektes te kunnen genezen. En ik liet de gedachte weer varen, zonder opstandig te worden.

De omroep WNL had deze week ook een nieuw programma 'Opiniemakers'. De titel was naar mijn idee niet ideaal gekozen. Eén van de onderwerpen die besproken werd ging ook over het DNA: alle inwoners van Nederland moeten DNA afstaan, zodat bij een misdaad met een druk op de knop kan worden uitgevonden wie de misdaad heeft gepleegd.

Ik dwaalde direct af. Wat een geweldig idee!

Het zou de beste bezuiniging voor de politie ooit kunnen zijn! OK, er moeten wat privacyregels omzeild worden, maar het is voor een goed doel. Er zullen ook wat extra gevangenissen gebouwd moeten worden. Maar we kunnen er zeker van zijn dat mensen die een misdaad plegen kunnen worden gepakt. Een prima oplossing voor een veilige samenleving. De recherche kan zo goed als opgedoekt worden. En wanneer er DNA wordt gevonden na een misdaad, kan iedereen met een typediploma een misdaad oplossen.

Cluedo 2015!

Schrijver: Gustaf Kreuz, 1 februari 2015


Geplaatst in de categorie: geweld

4.5 met 2 stemmen 1.508Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)