Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Griek

Vroeger ging ik weleens naar de Griek. Met vrienden meestal. De enige gelegenheid waarbij de Griek een goede keuze lijkt, is wanneer hét gesprek meer aandacht heeft dan het eten. U kent die avondjes wel. Er wordt lekker weggepraat en niemand let eigenlijk op wat hij of zij naar binnen lepelt.

Of vorkt.

Het was alweer een tijd geleden, maar ik was weer eens bij een Griek. Ik had voor een arme Griek gekozen. Het interieur van deze Griek leek meer op de inrichting van een snackbar. Prullaria die ook maar aan Griekenland zouden kunnen doen denken, waren er niet. Of het moest het mistige licht zijn. 

De maaltijden waren ook al eenvoudig. Fotootjes van dertig jaar geleden prijkten boven de counter. Er stonden op elke foto frietjes en salade in het meest afzichtelijke soort. Desondanks bestelde ik een 'Mix Schotel'.

Het bleek een Griekse variant van kliekjesdag. 

Druk prikkend probeerde ik me voor te wenden, dat ik druk in gesprek was met vrienden. Ik zat namelijk alleen aan tafel. Maar in plaats van een goed gesprek te voeren in gedachte, dwaalde ik in mijn hoofd af naar de aanblik van mijzelf. De voorbijgangers die voorbij schoven moesten aan mij zien, wat ik voelde. Een man alleen in een troosteloze tent als deze.

Hoe ver aan de rand van mijn bestaan was ik?

Het eten was niet heel slecht. Alleen bestond de mix met name uit vreselijke zoute gyros. Maar goed, ik had ook niet het idee dat het veel meer kon zijn. Desondanks kwam er elk kwartier wel een klant een 'mixed grill' afhalen. Dit was dus wel het succesnummer van de zaak. Daar had ik dan weer mazzel bij.

Toen ik na mijn maaltijd genoeg Dana International-achtige deuntjes had gehoord, betaalde ik mijn eten. De vriendelijke juffrouw overhandigde mij vijf euro en ik liet de zaak achter me. Toen ik de deur dicht trok en de frisse lucht inademde, zag ik op de deur een sticker met de naam van deze zaak.

De Griek.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 27 september 2015


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.4 met 5 stemmen 208Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 september 2015
Heel graag en met een grote glimlach gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)