Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Eva

Het was toeval. Ineens belandde ik in de talkshow van Eva Jinek en haar gasten. Alle gezichten aan tafel vertelden mij direct dat het gesprek niet lekker liep. Eva's gezicht zag er ook niet ontspannen uit. 

Er werd gepraat over de Nederlandse militair die naar Syrië afreisde om tegen IS te vechten. In gesprek met Eén Vandaag had hij gezegd 'mogelijk IS'ers gedood te hebben'. Eva wilde van Inez Weski weten of hij berecht kon worden. De vrouwelijke topadvocaat vond dat voorbarig.
Eva wilde toen weten of zij hem zou willen verdedigen, mocht er een strafzaak volgen. De vrouw blikte meewarig naar Eva. De regie nam Eva direct na deze blik in beeld. Even leek het erop alsof de talkshowhost in tranen zou uitbarsten. Mevrouw Weski legde enkele seconden later op een duidelijke manier uit, dat een advocaat ook afhankelijk is van de zaken die zij krijgt toegewezen. Ze leek erop te zinspelen dat Jinek dat had moeten weten, na haar relatie met Bram Moskowisz.

Eva was zichtbaar van haar stuk.

Ze schoot door naar een ander onderwerp. Twee mannen van de jongerenpartij van Groen Links zaten in rokjes in de zaal. Eva wilde de draak steken met het beeld van de mannen in dameskleding. Dat mislukte. Het initiatief was genomen door de heren om aandacht te vragen voor het respect van vrouwen. Na de gebeurtenis van de massale aanranding in Keulen vonden de jonge politici dit nodig. Eva liet duidelijk haar mening doorschemeren. Ze sprak over 'enkele randdebielen die een beuk verdienden'. 

Verbouwereerd keek ik naar het scherm. De arme jongens in rokjes waren net zo verbaasd. De andere gasten aan tafel ook. De jongens in dameskledij waren te onervaren om hierop te reageren. Zij gingen door met het uitleggen van hun actie. Ik bleef achter met de bedenkelijke opmerkingen van Eva die zichtbaar aangedaan was door frustratie over haar eigen show.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 17 januari 2016


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 1 stemmen 280Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 januari 2016
Eva speelt vaak dat ze elk kaliber van gespreksstof aan kan. Toch heeft ze geen makkelijk beroep en is het ook wel charmant, dat ze haar kwetsbare kanten geregeld toont.
Wat ze zei over die Keulse criminelen is een nog zacht uitgedrukte uitspraak in vergelijking met de uitspraken in sommige Nederlandse huiskamers.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)