Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Muziekcrisis

Het is crisis in de popmuziek.
Grote namen als Frey, Bowie, de Reuver en Stigwood sterven een natuurlijke dood en Noorderslag wordt gewonnen door New Wave. Blöf gaat gewoon door op de ingeslagen weg en Normaal is nu een band van vroeger. The Cure is uitverkocht en Neil Young zou dat ook wel willen. Madonna is in levensgevaar wegens Sean Penn, Racoon heeft geen enkel idee waar het heen moet en Coldplay heeft een trucje bedacht dat erg goed heeft gewerkt.
Rihanna, Pink en Lady Gaga zijn ruim op tijd met pensioen gegaan en Guus Meeuwis kiest steeds maar weer voor kwantiteit. Anouk is wederom aan het zwangeren, Bob Dylan is terminaal en Lee Towers...Ach Lee Towers.
Niemand denkt bij het wakker worden aan Radiohead, James Bay kopieert zichzelf en Justin Bieber vindt zichzelf terecht breed gewaardeerd.
Adèle schrijft liedjes tussen nét geen zelfmoord en nét geen leven, Jan Smit doet gewoon waar ie zin in heeft en De Jeugd van Tegenwoordig heeft een nieuwe drumcomputer aangeschaft. Dit is geen crisis, dit is een systeemcrisis.
Maar net als in de echte wereld is er hoop. En die hoop heeft een naam.
Di-rect.
Binnenkort bij jou in de buurt.

Schrijver: Marcel Harmsen, 22 januari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 141Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 januari 2016
Als je iets oppert, kun je uitmuntend (gezien je omzeilende reactie!) tegengas verwachten, beste Marcel, ook hier!...
Naam:
J.de Groot
Datum:
23 januari 2016
Marcel, geen hond die jou begrijpt hier nu,
trek het je niet aan.
Al die stellingnamen hier,
zijn gewoon privé impressies.
Naam:
An Terlouw
Datum:
22 januari 2016
Marcel, er is geen muziek- crisis, nee joh. Alleen de pokkeherrie die men nu muziek noemt is niks meer voor onze oren, ( soms heb je mazzel met een gehoorappaat, kun je zacht- of uit zetten) ik ben het deels met je eens, en deels niet. Adele hoef ik niet, Jan ook niet maar Racoon weer wel. De rest maakt herrie en daar hou ik niet van. Toch leuk om te lezen.
Naam:
Marcel Harmsen
Datum:
22 januari 2016
Beste Joanan, misschien is een discussiesite iets meer voor jou?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 januari 2016
Je bewijst hiermee dat je geen spraakwaterval bent en dat hoeft ook niet, maar als je met zo'n kleine dagcolumn ook nog niets weet te zeggen, dan sla je alles. Er is helemaal geen muziekcrisis, want dat verzin jij maar. Dat beroemde muzikanten overlijden, is een natuurlijk proces, ik leg het je maar even uit, hun opgeklopte statussen kunnen ze fysiek niet in stand houden. Madonna zal echt niet door aanhangers van El Chapo vermoord worden. Rihanna, Pink en Lady Gaga zijn niet met pensioen gegaan, alleen aangaande VVD-gladjakker Guusje Meeuwis heb je gelijk. Dat Anouk weer zwanger is, heeft niets met een muziekcrisis te maken en hoezo is Bob Dylan terminaal? Ex-kraanwerker Lee Towers blijk je ook niet echt te mogen. Begrijpelijk, maar toch. Adele is verre van suïcidaal en een uitstekende moeder en zangeres en juist wel heel erg close to real life. Haar muziek gaat helaas ten onder door overgebruik en de doodsteek van de commercie. Jan Smit is een verwende flapdrol, die alleen nog in overbodige tv-series verschijnt, die handen vol geld kosten en uitblinken in oeverloos gezeik. En dat jij de band Di-rect als hoop in de echte wereld uitkiest, is veelzeggend, want juist die band schittert van de namaak en poserende rock & roll. Middelmatigheid ten top en sinds die nieuwe zanger een regelrechte aanfluiting. Misschien bedoel je het cynisch, maar ik vrees toch dat je het serieus bedoeld. Sterkte met JOUW muziekcrisis!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)