Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Lichtpuntjes

Ik vroeg me laatst af wat er zou gebeuren in de wereld, wanneer van de ene op de andere dag geen sterren meer aan de hemel zouden staan. Een vrij ingrijpende gebeurtenis. Een unieke gebeurtenis! De gevolgen vallen uiteindelijk misschien heel erg mee. Het is wat lastig om de toekomst te voorspellen, zonder sterren. Verder is er een aantal sterrenkundigen, die omgeschoold dienen te worden. En er komt misschien een nieuw woord in De Dikke Van Dale: Sterreneclips.

Toch denk ik, dat het niemand echt zal opvallen. Een romantisch stelletje klaar voor de eerste kus, ergens op een berg, zal zich wel afvragen waarom er juist nú geen sterren zijn? Maar in ons land lopen de meeste mensen nog liever onder de tram, dan dat ze opkijken van hun smartphone. In Nederland is natuur een relatief begrip.

Ik keek vrijdagnacht omhoog en waande me in een paradijs. Zo kun je onze eigen wereld inmiddels niet meer noemen. Er zijn mooie plekken, echt.. Maar zoals wij elkaar de tent uitvechten op de aarde. Leven met die wetenschap maakt elke plek tot een onparadijsselijk oord. Ik ben niet pessimistisch en ook niet depressief. Ik vind het gewoon absurd hoe we met elkaar omgaan.

Het Steelpannetje had er vrijdagnacht maling aan. De steel pronkte bijna verdacht fel. Misschien was het wel de laatste keer, dat ik écht heb genoten van de sterrenhemel. En zien we hier eindelijk weer eens in, dat het tijd wordt voor lichtpuntjes. Op aarde.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 31 juli 2016


Geplaatst in de categorie: wetenschap

3.7 met 6 stemmen 254Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
3 augustus 2016
G, ik vraag me dan ook af of de vallende sterren niet gemist worden....dat moet toch wel? Wat denken we soms raar he?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 augustus 2016
Het is echt niet nodig om de sterrenwereld te doven om lichtpuntjes op aarde te creëren, want die magische wet werkt niet. Wat wel werkt, is om dieper te schouwen in de starre laag van de huidige mensheid. De absurde omgang van de aardlingen onder elkaar is al eeuwenlang een navrant feit, maar als je met het vergrootglas naar de ploeterende, onzinnig lijdende, rampspoedige mensen kijkt, zie je in tegendeel van je sombere visie heel veel positieve acties van vaak anonieme aardlingen, die hun medemensen met veel liefdevolle acties verrassen. Al gaat het sterrenheelal uit, dan blijft die waarheid absoluut van kracht. De negatieve mensen krijgen vaak meer aandacht dan de positieve mensen. Dat zal wel weer samenhangen met de alom destructieve inborst van de massamensen. De Venusster brandt nog steeds totaal stralend als vanouds!...
Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 juli 2016
als de sterren zouden verdwijnen, beste Gustaf,
dan zou ook dit vage lichtpuntje Aarde
POEF.. sneller uitdoven dan je 'mobiele telefoon'
zou kunnen zeggen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)