Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag. De dag om de grootste liefde in het leven te aanbidden. De romantiek schuilt hem in de kern. Eigenlijk is elke dag de dag om dit te doen. Dat is natuurlijk de kern van ware liefde. Om die te allen tijde te geven. Maar de charme om het één dag van het jaar extra te doen, mag niet worden weggecijferd.

Afgelopen week hoorde ik een heel andere benadering van deze dag. Of eigenlijk, van de dag ervoor. NPO Radio 2 heeft maandag 13 februari 2017 uitgeroepen tot 'De dag van het gebroken hart’. Tijdens die dag besteedt de Publieke Omroep aandacht aan het verhaal achter die pijnlijke kant van de liefde. Zoals een presentator van het station zei: 'We gaan op zoek naar het moois achter de pijn’.

Persoonlijk ben ik wel iemand van tegenstellingen. Ik vind het fijn te weten dat er geluk én ongeluk bestaan. Toen ik als puber het leven begon te ontdekken, merkte ik dat de regelmaat van het leven me tegenstond. De doorgaanse dagen ben ik pas later gaan waarderen. Misschien dat met levenswijsheid en leeftijd de weg automatisch vlakker wordt. Maar nog steeds zie ik de romantiek van de pieken en dalen in het leven.

En natuurlijk, een diep dal voorkom ik liever. Maar de wetenschap dat de piek ooit zal volgen, maakt het leven ook levendig. Zonder pieken en dalen heb je een vlakke lijn. En een vlakke lijn doet me denken aan een hartslag. Althans, aan waar een hartslag zou moeten zijn. De beleving is dan weg.

Valentijnsdag brengt de piek in de liefde, het gebroken hart het dal. Het zijn de momenten in het leven die je echt onthoudt. De momenten waarin je echt leeft. Zonder het te vergeten. Het worden vast mooie dagen.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 12 februari 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

3.2 met 4 stemmen 229Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 februari 2017
Ik zag een jongedame echt heel blij zijn met een rode roos. Als cynicus met eelt op de ziel kun je dat naïef vinden, maar zij deed mij enorm glimlachen. Ik bedoel, je gunt die verliefdheidsroes toch vooral aan jonge mensen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)