Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geerd Wilders genoemd als Commissaris van de Koning in Limburg.

In de Haagse wandelgangen gonst het gerucht dat Geerd Wilders over een aantal maanden benoemd zal worden tot Commissaris van de Koning in Limburg.

Deze oplossing, mogelijk uit de koker van de gewiekste Rutte, wordt thans in de achterkamertjes van Den Haag druk besproken.
Haast heeft men niet, maar het is duidelijk dat een nieuw kabinet Rutte (met Pechtold als beoogde Minister van Buitenlandse Zaken, Klaver als Minister van het nieuw in te richten ministerie van Duurzame Energie en Buma als Minister van Justitie) graag bevrijd wil zijn van Wilders als oppositieleider. Men beseft dat Wilders nauwelijks te bestrijden is omdat zijn - laag opgeleide - achterban het prima vindt als hij in no time van standpunt wisselt. Een andere politicus zou in zwaar weer komen (zie het tragische lot van Samsom die in plaats van een links beleid een neoliberaal beleid hielp uitvoeren en daar niet mee wegkwam) maar Geerd kan zich van alles veroorloven tot een veroordeling door een rechtbank en dus een strafblad aan toe.

Als bijkomend voordeel ziet men dat de beveiligingskosten van Wilders zeer aanzienlijk zullen dalen. Als hij alleen maar in Limburg verblijft, zullen zijn bewakers er goed oog in kunnen houden dat hem geen geblondeerde haar gekrenkt wordt. En potentiële moslim aanslagplegers vallen in het Limburgse veel meer op dan in het door allochtonen overstroomde Westen van het land.

Aangenomen wordt dat Bosma het leiderschap van de PVV op zich zal nemen en de partij zal gaan democratiseren. Ook zal de gestudeerde Bosma (hij promoveert binnenkort op een historisch interessant onderwerp als de Zuid-Afrikaanse apartheidspolitiek) nooit zulke domme opmerkingen maken als: ‘minder Marokkanen, minder, minder!’. De discussies in de Tweede Kamer zullen weer niveau krijgen, zo meent men in Haagse kringen.

Voor Geerd betekent de positie als Gouverneur (zoals de Limburgers hun CvdK noemen) een zeer eervol vertrek uit de Haagse kaasstolp, waar hij nooit meer tot enige vorm van regeringsmacht zal komen, dat is hem nu ook wel voor eens en altijd heel duidelijk gemaakt door Ruttes spreekbuis Mevrouw Schippers.

De huidige CvdK Theo Bovens is de beoogde Minister van Economische Zaken: zijn ervaring als kroonlid van de SER maakt hem buitengewoon geschikt voor deze positie. Hij maakt dan ook graag plaats voor Geerd die zich als geboren Venlonaar (waar hij ook de grootste was!) met zijn vrouw en katten zeker thuis zal voelen op zijn mooie geboortegrond.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=5_S01mDa_rk

Schrijver: Dagschrijver, 1 april 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

4.8 met 6 stemmen 402Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 april 2017
Die CDA-er Theo Bovens lijkt sprekend op een Prins Carnaval en dat lijkt mij voor de economie geen goede zaak. Bovendien denk ik dat de in allerlei zaken opgeleide (maak ze nou niet nog bozer dan ze al zijn!) achterban van de PVV niet met een saaie Martin Bosma willen worden afgescheept.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)