Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kristalhelder

De kunst van het zeggen zonder woorden heeft me altijd geïntrigeerd. Daarom ben ik van schrijver meer columnist en van columnist meer dichter geworden. Alhoewel ik als columnist misschien het verhaal van de schrijver probeer te vertellen. En als dichter dat van de columnist.

Ik kan het dus wel beide zijn.

Ik durf van deze gedachte ook wel een metafoor te maken. Want in situaties met weinig woorden, veel kunnen zeggen is een waardevolle ervaring. Dat kan hem in meerdere dingen zitten. Het mooiste en meest bijzondere is misschien wel als de luisteraar u begrijpt. De band is zo goed en diep dat er weinig woorden nodig zijn om gevoel over te brengen. Anderzijds is het minstens net zo mooi om te luisteren naar iemand die werkelijk met weinig woorden veel zegt. Waardoor u de spreker begrijpt.

Ik las dit bij mezelf terwijl ik langs de rivier liep. Echt een plek waar ik gedachtes vind, die mij een andere kijk op het leven geven. Ik denk dat we allemaal wel ´een rivier-plek' hebben. En als u die nog niet heeft is het mogelijk het overwegen waard die te zoeken. Want een plek om het leven beter te begrijpen, is een hemel op aarde. Er ontspringen me daar aan de waterkant vaak woorden in mijn hoofd, die mijn gevoel ineens helder omschrijven. Waar ik mezelf voor het zien van het stromende water niet begreep. Kristalhelder, zoals het water dat ze meeneemt. Of, zoals de dichter in mij het schreef toen ik daar liep:

Gedachtes in mijn hoofd.
Water aan mijn voeten.
Ik voel de rust.
Zie mijn woorden
uitmonden in zee.
Waar jij ze leest.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 9 april 2017


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.0 met 1 stemmen 891Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)