Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een Let-Op-kaartje van de directeur

De dagelijkse pakjes-tsunami veroorzaakt grote en kleine ergernissen. Want de mensen bestellen zich suf. Waarom? Ze zijn bang dat iemand een ‘speciale aanbieding, tegen een voordeelprijs’ voor hun neus wegkaapt, vermoed ik. In sommige wijken verdringen de combi’s zich om overdag de aanschaffende klanten te bereiken. Dat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties want veel jonge agressieve chauffeurs zijn van de haastige, niet bepaald zachtzinnige soort.
U moet weten, dit deel van Amsterdam-Oudwest werd vroeger ‘koperen-knopen-buurt’ genoemd, omdat hier overwegend gemeenteambtenaren woonden. Hoe dichter bij de Wiegbrug, hoe hoger rang, stand en aanzien. Het komt nog voor dat meerdere huurders een-en-dezelfde brievenbus delen, hetgeen ook bij ons het geval is. Dat zijn nog ouderwetse nauwe bussen, daterend van briefkaarten, ansichtkaarten en gevouwen enveloppen. Pakketjes verstoppen dagenlang onze overvolle bus en nu heeft postnl een waarschuwing gestuurd. Afzender: operationeel directeur Voorbereiden & Bezorgen. Die bestaat echt. Want onze verse zzp-postbode heeft op het sorteercentrum over het huisnummer geklaagd. Hij/zij heeft geen tijd om uit te zoeken aan wie wat geadresseerd is.
Verbetert de situatie niet, dan zullen we ons naar ‘servicepunten’ moeten begeven. De directeur verzoekt de bewoners nu om aan de continue intensivering van zijn dienstverlening mee te werken. Want ‘postnl wil het beste postbedrijf zijn en blijven’, aldus de directeur. ‘Het correct bezorgen van uw poststukken staat centraal’.
Huurders mogen niet op eigen initiatief aan hun buitendeur knoeien, dat weet iedere geboren en getogen Amsterdammer. De eigenaar van mijn huurwoning behoort de verruiming van de postboxen dus uit te voeren. Waarschijnlijk is het het verstandigste dat ik de brief van de directeur doorgeleid naar mijn huiseigenaar. De postnl-waarschuwingsbrief eindigt enigszins geruststellend: ‘na lezing kunt u dit Let-Op-kaartje gewoon weggooien’. Waarde operationeel directeur, ik verzoek u, leg u toe op andere zaken, zoals het opruimen van schijnconstructies.

Schrijver: Ton Mantoua, 4 januari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)