Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Visite

Soms zegt een foto alles. Rutte en Kaag op bezoek bij de bende van Baudet.
Een beleefdheidsbezoekje met een onverholen verzoek tot steun voor de sommetjes van moeder die met haar tasje onder handbereik wat gegeneerd op de bank zit. Misplaatste sneakers onder een H&M broekpak voor de eigentijdse look. Deze vrouw ademt Rotary en hoort in een cocktailjurk met parelketting en glimpumps.
Ze beseft dat ze hier niet zou moeten zijn, dat haar aanwezigheid in regelrechte tegenspraak is met alle nobele D’66 doelstellingen, in verkiezingstijd zo ferm voor het voetlicht gebracht.

Het is of ze de duivelse neerwaartse kracht van de macht aan den lijve ervaart. Dit zal door latere generaties beoordeeld worden als een wanstaltige knieval voor het bedenkelijke gedachtegoed van Thierry en zijn roedel. Mark hangt quasi ontspannen onderuit en heeft de ijzeren grimas op zijn gelaat getoverd die in het huidige tijdsgewricht tot een anachronisme is verworden. De hele tournee is ook het volstrekte tegendeel van de beloofde nieuwe transparante bestuurscultuur;
Onder het mom van ‘Kijk ons eens in alle openheid inventariseren wat de Kamer wil’ lopen ze te schooien in de aloude achterkamertjes. Niks belovend maar dagenlang beleefd het oor lenend aan alle mooie oppositiewensen waar toch niets van terecht komt. De hele show is volstrekt overbodig omdat ze ergens in de kamerbankjes ( keus uit inmiddels 20 fracties ) de steun voor die voorjaarsnota onderhands allang binnen hebben.

Wat een zinloosheid, wat een tijdverspilling en wat een minachting voor democratie, politiek en voor ons als stemvee.

https://www.nieuwnieuws.nl/5156182/gezelligheid-sigrid-kaag-en-mark-rutte-op-de-koffie-bij-thierry-baudet/

Schrijver: trawant
17 mei 2022

4.7 met 3 stemmen 142Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)