Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

ZOTTE WERKELIJKHEID

“Wie probeert een definitie van humor te geven maakt zich volkomen belachelijk.” Ik weet niet meer van wie dit citaat is, maar ik ben het er helemaal mee eens.
Het motto van de boekenweek luidt dit jaar: “LOF DER ZOTHEID, Scherts, Satire en Ironie”. De boekenweek is nog niet begonnen, maar ik houd mijn hart vast bij al die humor op papier. Volgens mij is de werkelijkheid veel leuker dan al die bedachte en opgeschreven humor. Daarom ben ik vandaag (maandag) de stad in gegaan, niet om te kijken of de humor op straat ligt, maar om op een terrasje in de zon bij een kopje koffie de krant te lezen. En zelfs de Volkskrant, volgens kenners in de kroeg de zuurste krant van Nederland, stond vol humor. Ik ga niet uitleggen waaróm ik moest lachen, ik schrijf alleen op wáár ik om moest lachen.

Op de voorpagina, naast de vette knipoog van Sven Kramer, stond de kop: “Openbaar Ministerie onderzoekt belspellen”.
Op pagina 2: “Voedselbanken hebben buik vol van machtsstrijd” (waarschijnlijk bedacht door een humoristische koppenmaker).
De column van Bert Wagendorp over humor sla ik over. Die past helemaal in het zure image van mijn lijfblad.
Pagina 5: “James Brown eindelijk begraven”.
Op de Forumpagina stond: “Staatssecretaris Sharon Dijksma (onderwijs) heeft moeite met spellen” (belspellen?).
Op diezelfde pagina een ingezonden brief die ik letterlijk weergeef: “We staan op onze achterste benen als we horen van vrouwenbesnijdenis uit godsdienstige (islamitische) motieven. Maar westerse vrouwen en meisjes laten hun schaamlippen geheel of gedeeltelijk weghalen uit schoonheidsmotieven, zoals we in de documentaire ‘Beperkt houdbaar‘ op televisie konden zien. Zou dat ook bij wet verboden moeten worden?”
Martin Bril vraagt zich in zijn column de hele lange weg van Tilburg naar Amsterdam af waarom iemand op een viaduct heeft gekalkt: "Ik wil wel gewoon liefhebben”. Hij komt er niet uit.
Op de Kunstpagina:"Dames voor na vieren de helft van de tijd op dreef”. Dit gaat over cabaret, dus dat is sowieso om te lachen.
Óók op de Kunstpagina: “Ontdekking van de Hemel beste boek”
Mediapagina: “Voetbalvrouwen moeten scoren” (Gumbah sla ik over, daar lach ik alleen thuis stiekem om).
Tenslotte in het sportkatern: "Ballenjongens (j/m) steunen Oranje”.
De foto op de laatste sportpagina kan ik helaas niet laten zien (de webmaster wel?) Een hippe jonge vrouw met een even hippe zonnebril zit verveeld te gapen bij een cricketwedstrijd.

En dan was het ook nog eens heerlijk weer, dus mijn dag kon niet meer stuk.

Schrijver: Geert Kruideren, 13 maart 2007


Geplaatst in de categorie: humor

3.6 met 5 stemmen 802Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)