Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Beste mensen van Nederland

Officieel moet ik beginnen met: Leden van de Staten-Generaal, maar ik doe het deze keer een beetje anders. Nu het taalgebruik in het parlement steeds minder parlementair wordt, kan ik natuurlijk niet achterblijven. Het gaat trouwens best wel goed met ons land. We verdienen steeds meer, we worden alsmaar ouder en er zijn veel minder werklozen. Verder hebben we geld zat, dus daar kan het ook niet aan liggen.

Internationaal
Ik begin maar even met het buitenland, want dat is groter dan Nederland. We gaan die Afghanen leren dat ze moeten ophouden met ruzie maken. De militairen daar krijgen een nieuwe baas, Rita Verdonk, want die is goed in het bewaren van de lieve vrede. Verder maken we Gekke Geert onderkoning van België, dé oplossing: Wallonië naar Frankrijk en Vlaanderen een provincie van Nederland. We vinden nog wel een gouverneur, Mark Rutte?

Economie
We maken het de mensen makkelijker als ze een eigen bedrijfje willen beginnen, dus hennepkwekerijen krijgen alle steun. Dat gedoe met die files moet ook maar eens afgelopen zijn, we leggen Nederland gewoon vol met asfalt, maar dan wel milieuvriendelijk asfalt. Verder gaan er zeer waarschijnlijk ooit de komende jaren misschien ook nog wel eens goederentreinen rijden over de Betuwelijn. We zien wel.

Duurzaamheid
Het woord milieu is al gevallen, daar kunt u zelf ook wat aan doen. Nou ja, wíj verhogen de BTW op gas en elektra en ú gaat wat minder stoken. Verder zorgen wij er voor dat de zon wat meer gaat schijnen en dat het vaker gaat waaien, dan kunnen we pas echt profiteren van wind- en zonne-energie. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van de bazen van de energiebedrijven.

Sociale samenhang
Leven en laten leven, dat is een slecht motto, nee, we moeten weer wat meer op elkaar gaan letten. Vroeger bij ons in Soestdijk hield Mama dat goed in de gaten, ze bracht zelfs wel eens een kopje thee naar een zieke buurvrouw. We willen die sociale controle weer terug, desnoods met een bordje kouskous of wat linzensoep. Geven we meteen het goede voorbeeld aan onze kinderen en dan is André Rouvoet ook tevreden.

Veiligheid en respect
We moeten weer liever voor elkaar worden, want iemand zomaar in elkaar rammen, dat doen we niet meer, afgesproken? Ook als een minister wat aardigs zegt over moslims, dan noemen we haar niet meteen knettergek. Dat is niet netjes, zo hebben we dat thuis niet geleerd. En als we thuis niets hebben geleerd, dan zorgen wij dat u wat bijleert. Daarom gaat er extra geld naar onderwijs, zodat meesters en juffen er iets goeds mee doen, bijvoorbeeld les geven.

Dienstbare overheid
De overheid is je beste vriend, dus als u ons iets vraagt, dan doen we dat meteen. We gaan geen onbegrijpelijke brieven meer schrijven en geen plannen bedenken die niemand snapt en bovendien onuitvoerbaar zijn. We kieperen er in ieder geval een flink zootje ambtenaren uit, wat dat kan best wat minder. Houden we weer wat geld over voor leuke dingen.

Beste mensen, het is al weer een veel te lang verhaal geworden, dus ik zet er een punt achter. De zegen en tot volgend jaar.

Jullie Trix

Schrijver: Watze Elgersma, 21 september 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 13 stemmen 508Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
De Columnist
Datum:
27 september 2007
Email:
henkbroershethuishebro.nl
En we vragen aan de Gemeente geen dingen te doen die de mensen in een buurt niet willen. En we vragen aan de Gemeente niet te zeggen dat ze onderzoek gedaan hebben, als ze dat niet gedaan hebben of niet doen.
Zie: decolumnist.web-log.nl/decolumnist/2007/09/beleid_gemeente.html

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)