Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nazomeren

Toen ik de titel van dit stukje intoetste gaf de spellingscontrole geen krimp, het woord nazomeren bestáát, maar of dat nog lang in het Nederlandse taalgebied het geval zal zijn…? Erwin Kroll en zijn collega’s zijn daar niet erg optimistisch over. Ik ga dat in ieder geval niet in dit deltagebied uitproberen, want de komende weken ben ik weg, weg van de bewoonde wereld, weg van de parlementaire ‘beschaving’, weg van de heksenjacht op Wijnand Duyvendak, weg van Cramer vs Kramer, weg van Obama vs McCain, ze zoeken het maar uit, ik ga nazomeren.

Nazomeren levert op Google maar liefst 15.300 ‘hits’ op, meestal van vakantieaanbieders die je ‘lekker weg’ willen laten gaan in eigen land of je willen laten ‘nazomeren op de fiets’. Er blijkt zelfs een heuse site te bestaan met die naam: “NaZomeren, wordt een site voor mensen met een positieve kijk op het leven met informatie over reizen, natuur, luxe, eten, drinken, wonen, boeken, reisverhalen, duurzaam leven, enzovoort”. Kortom genieten, en dat is precies wat ik met mijn dierbare echtgenote ga doen.

Op kantoor heb ik natuurlijk iets anders verteld, want jaloerse collega’s reageerden ietwat afgunstig: ‘Ga je nu alweer op vakantie?’ ‘Nee, ik moet mijn caravan winterklaar maken’, was mijn verdedigende reactie, want de waterleidingen moeten worden leeggeblazen, de gasfles moet in veiligheid worden gebracht, het terras afgeschermd voor vallende bladeren, etc. Nee, dat nazomeren, geloof het of niet, dat is gewoon hard werken.

Tijdens dat nazomeren zal ik ook niet in staat zijn om een column te schrijven voor Nederlands.nl, u zult mijn stukjes dan ook een paar weken moeten missen. Daar zal niet iedereen erg rouwig om zijn, maar misschien dat een aantal trouwe lezers het plezierig vindt om te weten dat ik begin oktober weer mijn vaste plaats op vrijdag ga innemen. Wellicht dat ik u dan kan laten meegenieten van mijn wederwaardigheden bij de Franse Gamma: Brico Depôt genaamd.

Mocht u intussen in eigen land willen nazomeren, dan kan ik een bezoek aan Tiel aanbevelen. Op zaterdag 13 september a.s. vindt daar het wereldberoemde Fruitcorso plaats, de organisatoren slagen er ieder jaar weer in om de weergoden zodanig gunstig te stemmen, dat het vrijwel nooit regent tijdens dat corso. En als u dat wat erg oubollig vindt: in datzelfde weekend houden ze bij ons in de Betuwe ook nog Appelpop, het grootste freeconcert in ons land.

Hoe dan ook, ik ben even weg en u kunt rustig nazomeren in eigen land, sterker nog in Tiel met Fruitcorso en/of Appelpop, en u loopt niet het risico mij tegen het lijf te lopen. Want ik moet mijn caravan ‘winterklaar’ maken. A bientôt.

Schrijver: Watze Elgersma, 5 september 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 10 stemmen 496Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
4 september 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Na regen komt zonneschijn en nazomeren komt herfst.
Geniet van 'la douce France en Septembre'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)