Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

IJskrabbende rakkers

Weer heb ik me ingehouden, maar ik heb me nu voorgenomen om de volgende keer toe te slaan. Voor de zoveelste keer zag ik een man die eerst de motor van z'n auto startte om daarna uitgebreid z’n ruiten ijsvrij te maken.

Nu ben ik helemaal niet zo’n doorgewinterde milieuactivist, maar ik erger me steeds meer aan dat gemakzuchtige gedrag. Ik vind het vooral slap. Kom op zeg, zo erg is het toch niet, om in die koude auto te stappen en weg te rijden?
Denk dan net als ik eens aan buurtbewoners die de hele tijd dat irritante geratel van een motor moeten horen. Voorbijgangers lopen of fietsen niet zo graag door een wolk uitlaatgas, lijkt mij. En ja, we zouden toch wel wat meer stil kunnen staan bij de aanslag op het milieu.

Lekker die motor laten lopen tijdens het gezellige ijskrabben, dan wordt de benzine nog sneller schaars. Dan gaat die benzineprijs dus nog harder omhoog. En moet ik dus mee betalen aan het wangedrag van dat stelletje mislukte koukleumen.

De man die ik vorige week zag, had ook nog het lef om even wat op te halen thuis. Hij zag mij aan komen lopen, dacht waarschijnlijk, die is ongevaarlijk, draaide zich om en liep z’n huis in. De auto bleef alleen achter met draaiende motor. En ik? Ik deed niks, lafbek die ik ben. Maar de volgende keer wel. Dan kies ik voor een scène die je zo kan uitzenden in Jackass of New Kids Turbo. Dan stap ik in, ik rijd gewoon een straatje verder en parkeer de auto om de hoek. Daarna loop ik rustig naar het huis van de delinquent. En dan hoop ik dat die rakker vraagt of ik weet waar zijn auto gebleven is.

”Nee, meneer, geen idee” zal ik met een schijnheilige blik zeggen. “Ik heb wel gezien dat er een auto onbeheerd stond met draaiende motor. Tja, dat is vragen om moeilijkheden, al zeg ik het zelf.”
En dan fluitend weglopen. Lijkt me een heerlijk gevoel.

Schrijver: Rob Chevallier, 20 december 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.2 met 6 stemmen 222Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)