Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Warme deken...

Dakpannen gehaald bij m’n zusje. Waarom? Lang verhaal eigenlijk. Laat ik beginnen met Droef, m’n Mechelse herder. Die vindt het gewoon nodig om tijdens elke wandeling in het bos een stok (lees: boomstam) mee te nemen. Dat stapelt zich nogal op als je ervan uitgaat dat Droef drie keer per dag uitgelaten wordt en dat gaat al jaren zo. Komt bij dat Jess ook regelmatig een extra rondje doet met Droef. Win-win situatie voor alle betrokkenen eigenlijk wel, waarbij de aanvoer van het terras-houtkachelhout tegelijkertijd enorm toeneemt. De terrashaard wordt wel eens ontstoken maar de Nederlandse zomers… Ik hoef de zin niet af te maken denk ik. Zo kom ik nooit door die berg boomstammen heen en waar laat ik het allemaal?

Via Marktplaats een leuke houtkachel aangeschaft op oudejaarsdag 2011: een paar meter zwarte kachelpijp in huis gehaald, een gat in het dak gezaagd, een stukje dubbelwandige pijp boven het dak uit en branden maar! Klinkt heel aardig maar waar laat je al dat hout dat Droef meesleept? Buiten in de regen schiet niet echt op. Ideetjes, gereedschap, beetje vrije tijd, materiaal van de bouwmarkt: een afdakje (met dakpannen) gemaakt en een deel van de houtvoorraad op maat gezaagd. Zo ben je toch weer uren - zeg maar een paar dagen - vrije tijd verder… Helemaal niks mis mee. Zo sta je lekker te klussen maar dan breekt ineens het moment van de reguliere arbeid aan en kan ik maar geen afscheid nemen van het klussen. Zonnetje in de nek, zweet op de rug, het geluid van de cirkelzaag en schroefboormachine… Dat voelt zo goed.
Nog even die laatste dakpannen leggen en dan douchen, scheren, tanden poetsen en snel richting de stad: de misdaad bestrijden. Daar omkleden, een kogelwerend vest aan, de briefing: aandachtspunten, gevaarzetting…

Waar is vaders nu helemaal mee bezig? Er zit bij mij thuis een prachtige jonge vrouw (mijn meissie) met twee fantastische dochters op me te wachten en oh ja een niet afgemaakte klus. Ga je toch nadenken. Is m’n huidige baan nu zo zaligmakend? Neu: gedoe, ellende, gevaar, reorganisatie, onzekerheid, geen toekomstperspectief, negatieve werksfeer… Denken, denken, denken terwijl ik m’n dagelijkse routine volg. Thuisgekomen na de dienst ff app’n met m’n meissie die inmiddels naar huis was gegaan en vertellen dat de dienst rustig was verlopen. Maar de werkelijkheid was wel iets anders, iets genuanceerder zeg maar.

Ons eerstvolgende samenzijn was nogal heftig. Ik wil mijn meissie niet belasten met mijn (werk)ervaringen maar het knaagt toch bij mij en vervolgens gaat het onbedoeld en totaal onverwacht thuis fout; een uitbarsting om niets. Het knaagt nog meer bij mijn meissie merk ik de volgende dag. Ze is inmiddels helemaal klaar met m’n werk. En eigenlijk ben ik dat ook al jaren. Het werk is zo verschrikkelijk leuk maar de werkomstandigheden: het (gebrek aan) beloning, gevaarzetting…
Wie kent het verhaal niet van collega Dick: iets meer dan een jaar geleden doodgeschoten in Baflo terwijl hij zijn taak uitoefende. Ik zie Dick in gedachten nog liggen. Ik was erbij en de rillingen lopen over m’n rug. We zijn het al snel eens. Mijn idealisme van de wereld en de mensheid verbeteren heeft inmiddels plaatsgemaakt voor frustratie en verdriet.

De vele leuke aspecten van het werk wegen eigenlijk al lang niet meer op tegen de negatieve aspecten. We zoeken een alternatief en weten het op dat moment eigenlijk beiden al. Vaders is zijn leven lang al klusser en ik probeer een opsomming te geven van mijn kluservaring maar verzand al snel in de hoeveelheid. Eigenlijk is de keuze dan snel gemaakt en Kluswork.com is geboren.

Onder het genot van een glas rode wijn met z’n tweeën brainstormen. De ideeën, aandachtspunten en let op’s stapelen zich op. Facebook, KvK, website bouwen, Hyves, Twitter. Belasting, boekhouding, reclame, email; te veel om op te noemen. We zijn er dagen samen mee bezig en het kost veel en veel meer moeite om zaken te realiseren dan we aanvankelijk dachten maar…? Samen lukt alles en het voelt als een warme deken.

Schrijver: Remco Reinds
Inzender: Jessica Poel, 18 april 2012


Geplaatst in de categorie: werk

3.1 met 17 stemmen 1.327Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
kitty
Datum:
17 april 2012
Kijk Remco en Jessica, als ik dit dan lees denk ik het gaat helemaal goed komen met jullie!
Blijf naar elkaar luisteren dan blijven jullie op alle vlakken een supersterk team!

Succes

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)