Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Grote Verandering

Deze week ben ik overgegaan.
Ik ben behalve heel erg blij ook in verwarring. Heb ik er wel goed aangedaan? Het was mijn eigen vrijwillige keuze en nu moet ik de gevolgen aanvaarden. Manhaftig. Maar roep ik niet van alles over me af wat ik nog niet kan voorzien? Ga ik nu gelukkiger worden? Krijg ik spijt? Wil ik terug naar het oude? Of kan ik nu eindelijk zeggen: Ik hoor erbij?

Ik drink meer koffie dan ooit, heb de drank tijdelijk achterwege gelaten want ik moet m’n kop erbij houden en ik zeg al mijn afspraken af. Dit is heftig. Dit is serieus. Waar gaat dit over?

Ik ben van Microsoft overgegaan naar Apple. Mijn Windows-pc is nu een Mac. Het is alsof de grond onder mijn voeten nog natrilt van een aardbeving. Ik heb het gedaan. Lang gewikt en gewogen maar de knoop met een ferme haal doorgehakt. Het is zover. En het voelt alsof er geen weg terug is.
En nu ben ik als een digitale ontdekkingsreiziger mijn nieuwe wereld aan het verkennen.

De problemen komen uit onverwachte hoek. Het is niet de Mac die niet doet wat ik wil, integendeel; ik krijg mijn oude pc niet meer aan het werk. Muis en toetsenbord vertikken het om herkend te worden; het scherm blijft vol icoontjes maar geen enkel is aan te klikken. Het is de Vloek van Microsoft. “Je gaat met een ander in zee? We zullen je krijgen.” Zwerende blaren op mijn armen en benen.

Wat heb ik geworsteld in het verleden om muziek op mijn pc te kunnen maken. Altijd was er wel een bug of een programma dat conflicteerde met een ander. Natuurlijk; ik deed mijn dingen in Windows 95 toen iedereen al uitgekeken was op XP, eigen schuld dikke bult dus, maar ook als ik software aanschafte die geschikt zou moeten zijn voor mijn systeem, kreeg ik foutmeldingen, probleemcodes, installatieconflicten, incompatibiliteitsmeldingen en runtime-errors. Dat zou nu wel eens voorbij kunnen zijn.

Vroeger kocht ik een tweedehandsauto van het bedrag waarvoor ik nu een Mac met toebehoren heb. Het zij zo. Ik heb een nieuwe start gemaakt. Mijn eerste liedje is al probleemloos opgenomen. Er waait een frisse wind. Ik heb de ware windows in mijn leven opengezet.

(deze column wordt (nog) niet gesponsord door Apple)

Schrijver: Marcel Harmsen, 13 december 2013


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 5 stemmen 138Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
mam
Datum:
14 december 2013
Wat een toestand. Iedere verandering is nog geen verbetering zeggen ze wel eens.
Sterkte!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)