Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Voorbrug

Het VMBO heette vroeger MAVO. Erg veel verschil maakt het misschien niet. Alhoewel de praktijk toch wat anders in elkaar steekt. Er worden andere lessen gegeven tegenwoordig en het onderwijssysteem is sinds die tijd al wel vijf keer op de schop gegaan.

Sommige dingen veranderen.

Ook in Voorburg staat een VMBO. Ik ben weleens in Voorburg geweest. Vastgegroeid in Den Haag, maar toch een dorp op zichzelf. De VMBO moet er kleinschalig zijn geweest, gewoon lekker kneuterig. De zoon van die met de zoon van die in één klas. Misschien twee eerste klassen, veel meer kan het toch niet zijn.

Dat zou je denken.

Donderdag gingen leerlingen elkaar met messen te lijf op deze school. Jongens van vijftien en zestien jaar oud. Ik weet niet precies waar het om ging, maar waar kan een zestienjarige zich druk over maken? Een brommer? Meisjes? Sigaretten en in het ergste geval wat gejatte spullen? Nieuwe Nike's?

Zoiets moet het zijn toch?

Maar er lopen dus zestienjarigen in Nederland rond met messen in hun zak. Moet ik de vraag nog stellen waar we mee bezig zijn in dit land? Of is de situatiebeschrijving op zich wel voldoende?
De vijftienjarige overleed. Op een schoolplein van een VMBO. Door een messteek in zijn hals.

Sommige dingen veranderen...

Schrijver: Gustaf Kreuz, 12 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: school

2.0 met 5 stemmen 1.145Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)